torsdag 20 juli 2017

Berdych je v osemfinále Wimbledonu, Kvitová i Kristýna Plíšková končí

Druhá nasadená Kvitová nedotiahla dobre rozohraný zápas s bývalou svetovou jednotkou Jankovičovú a prehrala 6: 3, 5: 7, 4: 6. (viac o stretnutí čítajte TU)

Kristýna Plíšková tajne snívala o ďalšom životnom výsledku, ale Monica Niculescová bola nad jej sily. Rumunka porazila Pliskova 6: 3, 7: 5.

Mužská česká jednotka a šiesty nasadený Berdych pomstil krajana Lukas Rosol a zdolal Španiela Pablo Andújar 4: 6, 6: 0, 6: 3, 7: 6 ( 7: 3).Na londýnskej tráve je tak znovu po ročnej pauze a celkovo siedmykrát medzi najlepšími šestnástimi.

V nedeľu je vo Wimbledone tradične voľný deň, záverečné boje pokračujú v pondelok.

Berdy ch zdolal antukového špecialistu Andujar

Berdych opäť zvládol urputný zápas, podobne ako proti Chardymu v úvodnom kole sa na postup možno trochu nečakane nadrel a antukového špecialistu, ktorý do tohto roku na tráve nevyhral jediný zápas, porazil až po dvoch hodinách a 38 minútach.

Berdych však preukázal skúsenosti a konečne aj kvalitu.Prvý set začal rýchlym brejkom a aj keď sa dvadsaťdeväťročný Čech dotiahol, sadu stratil.

"Nemôžem povedať, že by ma nejako zaskočil, bol to jeden z takých dní, kedy to nebolo úplne ideálne, ale o to som radšej, že sa mi to podarilo zvládnuť. Viem, čo do nabudúce robiť lepšie inak, čo zlepšiť, "povedal český tenista.

Druhý set bol od Berdycha takmer perfektné, Andujar nadelil "kanárika", urobil len dve nevynútené chyby. Pomerne ľahko získal favorit duelu aj tretí set.

"Ja som sa s tým viac zžil. Podmienky pre mňa boli zo začiat ku trochu viac nepríjemné, aj s tým som sa lepšie vysporiadal a potom už to bolo celkom fajn, "odhalil Berdych, čo sa zmenilo od druhého setu.

Hoci Berdych nastrieľal 14 es, prvé podanie nefungovalo ideálne.A aj napriek vysokému počet "winner" (58) tiež veľa kazil (27 nevynútených chýb).

Za stavu 3: 4 prišiel český tenista po dlhej dobe o podaní a Andújar vycítil šancu zdramatizovať stretnutie. Našťastie pre Berdycha nedokázal Španiel brejk potvrdiť, osudový bol až 18.brejkbal zápasu.

Skrátenú hru Berdych jasne ovládol a môže sa tešiť na ďalšieho - už tretieho - francúzskeho súpera v ceste za úspechom v Londýne. Šiesty hráč svetového rebríčka narazí na Gillesa Simona, ktorý v piatich setoch vyhral francúzsky duel a vyradil Gael Monfils.

Ich zápas musel byť na kurte číslo 1 v úvode štvrtej sady kvôli tme prerušený, usporiadatelia sa ho ale s ohľadom na tradičné voľnú nede ľu rozhodli presunúť na centrálny dvorec, kde sa za umelého osvetlenia dohral.

Druhý týždeň bude bez sestier Plíškových.Lúči sa aj Kristýna

Kristýna Plíšková predčila v All England Clube svoju úspešnejší sestru Karolínu a prvýkrát v kariére hrala na grandslamovom turnaji 3. kolo.

Do zápasu nastúpila Češka s obviazaným pravým stehnom, ale nezdalo sa, že by ju bolesť limitovala.

Prvý set bol dlho vyrovnaný, Plíšková sa musela podľa očakávaní vysporiadať s nepríjemnými čopovanými údery z forhendu i bekhendu, ktorými Niculescuová českú súperku vytrvala zásobovala.

Kristýna Plíšková sa snažila útočiť, z čoho plynuli nevynútené chyby a Rumunka v prvej sade neurobila jedinú.

darilo sa jej aj prvý servis.A v kľúčovej chvíli, keď Plíšková ponúkla prvý brejkbal zápasu, zabrala.

"Je nepríjemné hrať proti nej - ako na hlavu, tak fyzicky. Lopty od nej vôbec neletí, stále do nich musím chodiť a dávať im svoju silu. Ešte hrá samé kraťasy. Hrozný tenis, "komentovala 23-ročná Češka hru súperky.

Druhou sadu začala rumunská tenistka lepšie, viedla s brejkom, avšak Kristýna Plíšková je bojovníčka, predchádzajúce dva duely otočila. Teraz sa jej skoro podaril ďalší obrat. Avšak v dlhom deviatom geme premárnila päť setbalov. Niculescuová si koncovku ustrážila a po hodine a 43 minútach postúpila ďalej.

"Tá šanca na konci druhého setu mrzí veľa. Do jedného setbolu som mala viac ísť, potom som dala tesný aut.Potom už bol ten game strašne dlhý, ani som neverila, že by som ho mohla vyhrať. Už mi dochádzali aj sily, "priznala porazené dievča.

Šafářo vá s americkou parťáčkou idú ďalej, duo H + H padlo

Lucie Šafářová potvrdzuje pohodu aj vo štvorhre, s Bethanie Matteková-Sandsová ovládla v štvorhre prvé dva grandslamy roka a vo Wimbledone sú v 3. kole.Domáce dvojicu Raeová, Smithová dovolil česko-americký pár iba tri gemy, v druhom sete došlo aj na neobľúbeného "kanárika".

S turnajom vo štvorhre sa naopak prekvapivo lúči ôsmej nasadenej Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká. České duo H + H nestačilo na Talianky Knappová a Vinciovú a padlo v troch setoch.

Hlaváčková s Hradecka pritom na londýnskej tráve v minulosti predviedli veľké veci - v roku 2012 na olympijských hrách získali strieborné medaily a boli tiež vo finále grandslamu.O rok neskôr došli Češky do štvrťfinále, Hlaváčková vlani pri "tvorivé" pauze bola s Číňankou Čeng Ťie v semifinále.

Chorvát Karlovič je najstarším osmifinalistou Wimbledone

Chorvátsky tenista Ivo Karlovič sa v tridsiatich šiestich rokoch stal najstarším osmifinalistou Wimbledone od roku 1976, kedy v Londýne prešiel do 4. kola jeho krajan Niki Pilic.Rodák zo Záhrebu zdolal vo veku 36 rokov a 174 dní po takmer troch hodinách Francúza Jo-Wilfireda Tsongu 7: 6, 4: 6, 7: 6, 7: 6.

Karlovič je zároveň najstarším osmifinalistou na grandslamovom turnaji od roku 1991, kedy na US Open postúpil medzi šestnásť najlepších tridsaťdeväťročný Američan Jimmy Connors.

Vo Wimbledone sa zatiaľ môže 211 centimetrov vysoký Karlovič oprieť o svoju najsilnejšiu zbraň, ktorou je podanie. V úvodných troch kolách nastrieľal už 136 es, čo ho v štatistikách radí na druhé miesto za krajana Goran Ivanisevic, ktorý v All England Clube v roku 2001 triumfoval.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar